Arshavin se pribojava Zmajeva

Sutra žrijeb baraža

Arshavin se pribojava Zmajeva

Sutra će se u Zurichu održati žrijeb baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi, a u bubnju će se naći i loptica sa imenom Bosne i Hercegovine.

Za nosioce su određene reprezentacije Rusije, Francuske, Grčke i Portugala, a u drugoj jakosnoj skupini nalaze se Bosna i Hercegovine, Slovenija, Ukrajina i Republika Irska.

Zvijezda Arsenala i reprezentacije Rusije, Andrey Arshavin, u baražu priželjkuje Slovence, dok bi volio izbjeći Zmajeve.

"Mislim da bi nam Slovenija najviše odgovarala. Svakako bih volio da izbjegnemo Ukrajninu i Bosnu i Hercegovinu", kazao je Arshavin za rusku novinsku agenciju.

Selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević rekao je da bi najviše volio za protivnika Francuze, kako bi im se osvetio za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, kada je sjedio na klupi Hrvatske. Međutim, Ćiro je to, čini se, više rekao zbog medijske prašine. Činjenica je da je Francuska, bez obzira na slabe rezultate u kvalifikacijama, izuzetno jaka. Ekipa koja u svojim redovima ima Francka Riberya, Thierry Henrya, Karima Benzemu ili Nicolasa Anelku, mora biti favorit s kim god da igra.

Na papiru se najbolji protivnik čini Grčka, s kojom BiH ima katastrofalan omjer u dosadašnjim susretima. Četiri utakmice i četiri poraza, učinak je Bosne i Hercegovine protiv Helena. Međutim, sve su te utakmice igrane u druga vremena. Danas je situacija ipak nešto drugačija, a Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević i društvo pokazali su tokom ovih kvalifikacija da se mogu nositi sa svim ekipama, a ako imaju svoj dan, svi se s pravom trebaju plašiti Zmajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije