Ljutiti Arteta 'pukao' nakon utakmice, čeka ga žestoka kazna

Nije mogao da šuti

Ljutiti Arteta 'pukao' nakon utakmice, čeka ga žestoka kazna

Esmer Oštraković

Ekipa Arsenala sinoć nije uspjela da ostvari pobjedu na svom terenu protiv Newcastlea, ali je Emirates i nakon ove utakmice ostao neosvojiva tvrđava.

Iako je Newcastle ove sezone sjajan, te se bori za izlazak u Ligu prvaka, jučer su pokazali pravi antifudbal na Emiratesu protiv Arsenala.

Gosti su koristili svaku priliku da ukradu što više vremena, a sve to je nerviralo kako igrače, tako i navijače, ali i stručni štab Arsenala.

Na utakmici su se desile i dvije sporne situacije koje su mogle promjeniti rezultat, a radi se o dva nedosuđena penala za Topnike.

Naime, Arteta tvrdi da je njegova ekipa oštećena jer dva puta je sudija imao priliku da pokaže na bijelu tačku, ali to nije uradi.

Prvi slučaj bio je sredinom prvog poluvremena kada je oboren Gabriel, ali sudija se nije oglasio, te se igra nastavila.

Oglasi

Drugi put to se desilo duboko u sudijskoj nadoknadi kada je jedan igrač gostiju igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Zanimljivo je da niti jedan put glavni arbitar nije htio da iskoristi priliku, te da ode i svojim očima pogleda scenu ponovo, nego je poslušao kolege iz VAR sobe.

Nakon utakmice Arteta je bio jako ljut, a svoje razočarenje nije krio ni na press konferenciji nakon utakmice.

"Ponosan sam na svoje igrače. Newcastle nikada nije igrao ovako protiv nekog protivnika kao što su igrali danas. Donesene su dvije skandalozne odluke u kojima nisu svirana dva penala. Napravili smo više nego što je potrebno za pobjedu", rekao je Arteta, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da moramo biti ponosni na nastup protiv jako dobrog tima. Način na koji smo igrali, karakter, hrabrost i odlučnost su momci pokazali i to smo htjeli od njih. Nisam ovdje da govorim o sudijama", završio je Arteta".

Tako je trener Arsenala rekao nešto što treneri u Engleskoj ne rade, a to je direktno komentarisanje suđenja, te je sigurno da ga očekuje kazna.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
PLAKANJE JE POCELO...pametno AR56TA, bit ce NEZGODNO, jer LIVERPOOL, CHELSEA, TOTTENHAM moraju skupljati bodove..ali 5 mjesto je VASA REALNOST, ako se rezultati POKLOPE..ne treba gubiti nadu..
1 6
StarMoVe
Da je United sviro bi oba penala ?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi