Arteta: Giroud i Podolski ne mogu zamijeniti Robina

"Van Persie je poseban"

Arteta: Giroud i Podolski ne mogu zamijeniti Robina

A. Haznadarević

Arsenalov veznjak Mikel Arteta, rekao je danas da je nerealno očekivati da Lukas Podolski i Olivier Giroud nadomjeste golove Robina van Persieja, koji je ovog ljeta prešao u Manchester United.

"Ne možete da nađete zamjenu za Robina, to je nemoguće, jer on je poseban igrač. Manchester ga je doveo u 29. godini, to vam govori da u svijetu nema dovoljno talentovanih igrača", rekao je Arteta.

On je istakao da je i sam bio u sličnoj situaciji prošle godine, kada su svi očekivali da zamijeni dugogodišnjeg kapitena Cesca Fabregasa.

"Potrebno im je vrijeme. Prošle su samo dvije utakmice. Giroud je bio starter u jednom meču, prošlog vikenda imao je dobre šanse da nam donese pobjedu i postane heroj. Podolski također. Dobro je djelovao po lijevoj strani i stvarao probleme odbrani Stokea", dodao je Arteta.

Fudbaleri Arsenala zabilježili su dva remija u šampionatu, oba po 0:0, a do prve pobjede i prvog gola pokušat će da dođu u nedjelju od 14 sati i 30 minuta, kada gostuju ekipi Liverpoola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.