Ashley Cole optimista pred Hrvatsku

Ashley Cole optimista pred Hrvatsku

Edmir Škorić

Chelseaov odbrambeni igrač Ashley Cole jasno je istakao svim navijačima Engleske i svojim reprezentativnim kolegama kako Gordi albion ne zaslužuje otići na Svjetsko prvenstvo ako u narednoj utakmici ne pobijedi Hrvatsku.

Engleska selekcija trenutno je vodeća u skupini 6 evropskih kvalifikacija, a narednu utakmicu igraju 9. septembra protiv Hrvatske koja se bori izboriti baraž. Pod palicom Slavena Bilića Hrvatska je ranije na Wembleyu pobijedila Engleze, ali na Otoku vjeruju kako ovaj put ne bi trebali imati problema. Tako misli i Ashley Cole, Chelseaov desni bek.

"Oni će ponovo doći u London i pokušati nas opet pobijediti, svakako imaju jako kvalitetne igrače i sa pravom očekuju trijumf. Ako ne možemo pobijediti Hrvatsku na svom terenu, onda mislim da mi ne zaslužujemo otići na Svjetsko prvenstvo i igrati sa velikim momčadima."

Podsjetimo da su u kvalifikacijama za Euro 2008. godine Englezi s 2:3 poraženi na svom stadionu od Hrvatske, a u septembru prošle godinu, u okviru kvalifikacija za SP 2010. godine, Gordi albion s 4:1 slavio je na Maksimiru uz tri pogotka mladog Theo Walcotta i jedan Rooneya. Jedini strijelac za "kockaste" bio je Mario Mandžukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.