Ashton (26) se povukao iz nogometa

Povrede su učinile svoje

Ashton (26) se povukao iz nogometa

Edmir Škorić

Engleski West Ham United potvrdio je danas kako se njihov napadač Dean Ashton (26) povukao iz profesionalnog nogometa. Razlog je povreda koju vuče još od 2006. godine.

Napadač Dean Ashton se u augustu 2006. godine povrijedio dok je boravio sa reprezetnacijom Engleske i od tada se više nije uspio potpuno oporaviti.

"Ovo je za nas tužan dan. Želio bih mu se zahvaliti za sve nađe uspjehe i sve napore koje je pružao, te mu želim sve najbolje", kazao je izvršni direktor kluba Scott Duxbury.

Ahston je nekoliko puta morao na operaciju uz intezivnu rehabilitaciju. Međutim, stručnjaci su savjetovali da 26-godišnjak više ne bi smio igrati nogomet, jer bi ga to moglo dovesti u još veću opasnost.

Ashton je kao 17-godišnjak debitovao za Crewe Alexandra u aprilu 2000. godine, a u redove Čekićara stigao je iz Norwich Cityja za 7 miliona funti u januaru 2006. godine. Unatoč impresivnom uklapanju u momčad, Ashton je doživio povredu gležnja i od tada nikada nije bio u mogućnosti pokazati svoj pravi kvalitet u Londonu.

"Ja sam zaista, ali zaista razočaran. Nisam iznenađen jer znam što se sve događalo iza kulisa u klubu. Klub i navijači su izgubili jako dobrog igrača", kazao je za Sky Sports bivši igrač West Hama, Tony Cotte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.