Begović je dao od sve od sebe, ali godinu nije završio kako je planirao

Nije razočarao

Begović je dao od sve od sebe, ali godinu nije završio kako je planirao

A. Čaušević

Asmir Begović ove sezone brani odlično u dresu Bournemoutha, ali je godinu završio na za njega razočaravajući način.

U svom posljednjem meču u 2020. godini Begović je bio na nivou, međutim njegov tim nije uspio izbjeći poraz na gostovanju kod Brentforda.

Tokom prvog poluvremena Trebinjac je imao nekoliko ključnih odbrana, a na kraju meča Trešnjice su izgubile s 2:1.

Bio je ovo direktni obračun timova koji se bore za plasman u Premiership, a prvi su do vodstva stigli gosti preko Solankea.

U međuvremenu Begović je zaustavio niz opasnih šuteva, ali je u 37. minuti morao izvaditi loptu iz mreže.

Domaći su preokret kompletirali u 79. minuti kada je zabio Fosu. U nadoknadi su mogli do još jednog gola, ali je Begović upisao novu vrlo dobru odbranu.

Poslije ovog poraza Bournemouth je pao na četvrto mjesto, dok se Brentford probio na drugu poziciju i najbliži je vodećem Norwichu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti