Sam se uvalio, sam se vadio: Kako je Begović izbjegao najveći kiks u karijeri?

Iskusni bh. golman

Sam se uvalio, sam se vadio: Kako je Begović izbjegao najveći kiks u karijeri?

A. Čaušević

U modernom fudbalu golman su postali izuzetno aktivni u organizaciji igre i mnogo češće imaju kontakta s loptom nego ranije. 

Defanzivci obično kada ih protivnik napadne loptu dodaju golmanu koji je dužan da je dengažira ili odigra pas nekom od saigrača.

Upravo jedna takva situacija je Asmira Begovića mogla koštati možda i najveće greške u karijeri koja traje duže od deset godina.

U susretu FA Cupa protiv Crawleya Begović je dobio jednu loptu, razmišljao je šta uraditi, dva protivnika su ga pritisnula i nekako oduzela loptu.

Brzo su sebi stvorili priliku, šutirali su, ali je Begović uspio odbraniti svoj gol i tako pokazati da su mu ipak odbrane mnogo jača strana od pasova.

Inače, Bournemouth je ovaj meč riješio u svoju korist s rezultatom 2:1. Situaciju pogledajte na 0:48 video priloga.

Top Komentari

user1602245913
Begović je drvo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi