"Asmir Begović je čovjek bez države"

Kanađani i dalje ne mogu prežaliti golmana Stokea

"Asmir Begović je čovjek bez države"

Kanadski mediji izgleda još uvijek ne mogu prežaliti činjenicu da je golman Stokea Asmir Begović izabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine umjesto Kanade.

Tako kanadski fudbalski magazin The 11 piše kako se Begović sada želi malo približiti navijačima u Kanadi, kako bi ublažio štetu što je izabrao da igra za svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

"Bosna i Hercegovina trenutno se nalazi pod suspenzijom UEFA i FIFA, a Begović se našao na žestokom udaru bosanskih medija jer se nije pojavio na dvije prijateljske utakmice te reprezentacija zbog obaveza prema Stokeu. Fudbalski savez BiH je zbog toga podnio i zvaničnu tužbu protiv Begovića", piše novinar The 11.

"Da nije bilo dva potpuno beznačajna nastupa za Bosnu i Hercegovinu, Begović bi se mogao vratiti u Kanadu. Ušao je kao zamjena na samo minutu u susretu između Estonije i Bosne i Hercegovine i taj je nastup mudro planiran kako bi on zabilježio nastup za BiH".

"Ipak, iako se radi o sasvim beznačajnim nastupima, oni se računaju kao nastupi za A selekciju i Begović sada više ne može promijeniti sportsko državljanstvo, čak i prema novim, fleksibilnim pravilima FIFA iz 2009. godine".

"Međutim, njegovi pokušaji davanja novca u fudbalsku zajednicu Edmontona su samo način da se Begović ponovo pokuša povezati sa navijačima u Kanadi. Trenutno, Begović je čovjek bez zemlje. Došao je u Kanadu da izbjegne rat, a onda je napustio državni tim te zemlje. Sada, međutim, navijači u njegovoj rodnoj zemlji traže njegovu glavu", dodaje kanadski novinar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.