Asmir Begović na spisku selekcije Kanade
Asmir Begović

Šta čekaju u N/FSBiH

Asmir Begović na spisku selekcije Kanade

Golman engleskog Portsmoutha Asmir Begović nalazi se na spisku reprezentacije Kanade za predstojeći Golden Cup koji se održava narednog mjeseca.

Novim pravilnikom FIFA o promjeni dobne granice za igrače koji žele promijeniti fudbalsko državljanstvo, Bosna i Hercegovina došla je u poziciju da pod svoje okrilje vrati neke od fudbalera koji su bili ubilježili nastupe za omladinske selekcije drugih zemalja.

Svakako da je najveća zvijezda od tih fudbalera koja bi mogla obući dres sa državnim grbom Bosne i Hercegovine Asmir Begović, golman engleskog premijerligaša Portsmoutha, koji je već branio za mladu reprezentaciju Kanade.

Begović je u više navrata izjavio kako bi prihvatio poziv selektora Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića, ali ovog golmana još niko nije zvao. Međutim, ako neće niko iz BiH, zvaće ga iz Kanade,. Golman Portsmoutha nalazi se na spisku kanadske reprezentacije i ukoliko obuče dres A tima, BiH ga gubi zauvijek. Šta li se samo čeka u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.