Asmir Begović posjetio zavod Mjedenica u Sarajevu

Ambasador Specijalne Olimpijade

Asmir Begović posjetio zavod Mjedenica u Sarajevu

Golman naše reprezentacije, Asmir Begovićdanas je i zvanično postao ambasador Specijalne Olimpijade za Bosnu i Hercegovinu.

Begović je danas posjetio zavod Mjedenica u Sarajevu te je potpisao ugovor kojim je ozvaničio svoje ambasadorsko mjesto.

"Kako sam saznao, u BiH još nema razvijene svijesti o uticaju sporta kod osoba sa invaliditetom, pogotovo osoba sa intelektualnim nedostacima. Upravo zbog toga sam se odlučio prihvatiti poziv Specijalne olimpijade, jer nam je želja da zajedničkim snagama pokažemo kako je sport veoma važna aktivnost kod osoba sa invaliditetom. Na taj način podižemo jačanje svijesti građana, a do izražaja dolaze preostale sposobnosti osoba sa invaliditetom, a razvija se i sportski, te takmičarski duh. Uostalom, zakletva Specijalne olimpijade glasi: Dozvoli mi da pobijedim, a ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u tom nastojanju", rekao je Begović nedavno, nakon što je prihvatio poziv Specijalne Olimpijade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.