"Asmir će biti jedan od najboljih golmana"

Thomas Sorensen

"Asmir će biti jedan od najboljih golmana"

Edmir Škorić

Thomas Sorensen se ne želi povući iz reprezentacije nakon što se okonča SP, jer mu je želja dostići jubilarni 100. nastup za Dansku. Danski golman je imao samo riječi hvale za svog klupskog kolegu, bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića.

Thomas Sorensen (34) trenutno ima 86 nastupa za reprezentaciju Danske, a taj niz želi nastaviti i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Jedini danski golman koji ima više od 100 nastupa je legendarni Peter Schmeichel.

"Definitivno želim nastaviti sa nastupima u dresu Danske. Selektor Morten Olsen računa na mene za europske kvalifikacije i to mi je jako važno, jer nikad ne znte hoće li doći novi selektor sa novim idejama. Mislim da su samo tri ili četiri danska igrača ubilježila više od 100 nastupa, tako da će to biti veliki uspjeh za mene", kazao je Sorensen, te dodaje.

"Peter Schmeichel je rekorder sa preko 120 sakupljenih nastupa, tako da mislim da je on sigurno prvi."

Sorensen je trenutno prvi golman Stoke Cityja, no zna da njegovo mjesto nije osigurano pored bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića.

"Važno je imati konkurenciju. Asmir naporno radi i dobar je momak. Mlad je i zna da ima stvari koje treba naučiti, ali on će u budućnosti biti jedan od najboljih golmana u Engleskoj. Tek su mu 22 ili 23, pa je još uvijek sirov u nekim aspektima. Iskustvo znači puno i meni je definitivno pomoglo. To je sve do odigravanja utakmica", dodaje danski reprezentativni golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.