Aspas spasio Celtu poraza od Athletica

Primera

Aspas spasio Celtu poraza od Athletica

Midhat Šljivak

Celta je u susretu 34. kola španske Primere dočekala na svom Balaidosu ekipu Athletic Bilbao, a na kraju su oba tima osvojil apo jedan bod 1:1.

U uvodnim minutama Athletic je bio bolji. Stvorili su nekoliko dobrih prilika, ali je domaći tim uspio da se odbrani. Uzvratio je domaći tim preko Aspasa, a  zatim je i Alex Lopez pogodio prečku gola Athletica.

Propuštena šansa Celte kažnjena je u 43. minuti. Prekrasnu akciju baskijskog tima kaznio je Oscar De Marcos koji je pogodio za prednost Athletica od 1:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Celta je u uvodnim minutama drugog poluvremena krenula po izjednačenje. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali do gola nisu mogli. Ibai Gomez je u 65. minuti uzvratio, te je pogodio prečku gola Celte, a u još nekoliko navrata je bio jako opasan. Aduriz je minut kasnije uspio promašiti prazan gol sa samo tri - četiri metra.

Ipak, u 84. minuti Celta je došla do izjednačenja. Iago Aspas je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1 i veliko slavlje na tribinama Balaidosa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.