Aston Martin sponzor Lavova

Popularni klub staje na noge

Aston Martin sponzor Lavova

Aston Martin, čuvena britanska kompanija koja prozvodi sportske automobile, novi je sponzor njemačkog drugoligaša Munchena 1860.

Robert Scheafer, generalni menadžer Lavova, potvrdio je da je ugovor potpisan i da će to klubu dati veliku energiju za budućnost. Munchen je davne 1966. bio prvak Njemačke, da bi krajem osamdesetih i početkom devedestih pao čak u Treću ligu. Potom je uslijedio povratak u elitu, igranje čak i u kvalfikacijama za Ligu prvaka, a nakon poslednjeg ispadanja iz Bundeslige već godinama tavore u Drugoj ligi.

Prije samo mjesec dana klub je bio pred bankrotom, ali sad budućnost djeluje mnogo svjetlije kako sa novcem tako i sa savim solidnim rezultatima na startu sezone. Ovo je prvi ulazak Aston Martina na ovakav način na njemačko tržisšte, a kao razlog zašto su izabrali Munchen istakli su da je to klub sa velikom tradicijom i da je u pitanju pravi brend sa lojalnim navijačima. Iznos ugovora nije objavljen, ali se špekuliše da je iznos milionski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.