Aston Villa bez Houlliera do kraja sezone

Aston Villa bez Houlliera do kraja sezone

Engleski nogometni klub Aston Villa potvrdio je da će trener ekipe Gerard Houllier propustiti posljednje četiri utakmice sezone.

Houllier se nalazi pod promatranjem, nakon što se žalio na bolove u prsima prošle sedmice. Francuz je imao operaciju srca 2001. godine, u danima kada je vodio Liverpool.

Houllier je propustio posljednji meč protiv Stokea u subotu, a njegov pomoćnik Gary McAllister će voditi ekipu do kraja sezone.

Direktor kluba Charles Krulak je kazao da je Houllierovo zdravlje trenutno prioritet.

"Ozbiljno je i moramo biti zabrinuti. Strah me je da neće biti u stanju dalje voditi našu ekipu. Ključ je u njegovom oporavku", izjavio je Krulak.

McAllister, bivši trener Leedsa i Coventryja, smatra da neće imati problema u preuzimanju funkcije prvog trenera, ali da nije očekivao da će se nešto slično dogoditi.

"Ja sam profesionalac. Moram preuzeti odgovornost sada kada prvi trener nije tu. Srećom i prije sam vodio veće klubove, ali moje iskustvo nije veliko - dolazi prvenstveno iz igračkih dana", istakao je McAllister.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.