Aston Villa demolirala Sunderland, hat-trick Bentekea

Sunderland teško poražen u Birminghamu

Aston Villa demolirala Sunderland, hat-trick Bentekea

Midhat Šljivak

Fudbaleri Aston Ville savladali su večeras na svom Villa Parku ekipu Sunderlanda sa 6:1 u susretu 35. kola engleske Premier lige.

Nakon veoma dobrih pola sata igre u kojima su oba tima imala svoje prilike, prvi do vodstva su stigli domaći fudbaleri. Igrala se 31. minuta kada Ron Vlaar lijepim pogotkom dovodi Villu u prednost od 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo minutu. Vće u narednom napadu Sunderlanda preko Dannyja Rosea poravnava rezultat na 1:1. Odličnu završnicu prvog poluvremena upotpunio je ANdreas Wiemann, koji je u 38. minuti susreta pogodio za prednost Ville na poluvremenu od 2:1.

U nastavku susreta potpuna dominacija Aston Ville i još četiri gola u mreži golmana Sunderlanda Mignoleta. Christian Benteke je u 55. minuti povećao prednost Ville na 3:1, da bi isti igrač četiri minute kasnije postigao i četvrti gol za Villu za prednost od 4:1.

Sessignion je kod Sunderlanda isključen u 70. minuti, a već u prvom napadu nakon njegovog isključenja Villa je došla do gola. Benteke je svojim hat-trickom povećao vodstvo svog tima na 5:1. Ni to nije bilo sve od Aston Ville. U 88. minuti konačan rezultat od 6:1 postavio je Gabriel Agbonlahor.

 


AST 1-0 SUN by ADSA214
AST 1-1 SUN by ADSA214
AST 2-1 SUN by ADSA214
AST 3-1 SUN by ADSA214
AST 4-1 SUN by ADSA214
AST 5-1 SUN by ADSA214
AST 6-1 SUN by ADSA214

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.