Atalanti -7, Doniju 42 mjeseca kazne

Zbog umješanosti u namještanje

Atalanti -7, Doniju 42 mjeseca kazne

Tužilac Stefano Palazzi, odredio je koje će kazne tražiti zbog namještanja utakmica u Italiji, a najgore je prošla Atalanta iz Bergama.

Ovaj tim koji se vratio u Serie A trebao bi po Palazziu da počne sezonu sa minusom od 7 bodova i to nije sve. Kapiten Cristian Doni, inače bivši reprezentativac Italije, mogao bi da bude kažnjen sa tri i pol godine igranja što praktično znači kraj karijere jer sad ima 38. koliko je napunio 1. aprila.

Doni je demantovao da je imao bilo kakve veze sa kriminalnim radnjama i namještanjem, a kazne očekuje i druge. Bivša zvijezda Giuseppe Signori će gotovo sigurno biti doživno udaljen iz fudbala, a Tomasa Manferdinija iz Atalante očekuje najvjerovatnije tri godine kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti