Otkazali utakmice zbog pokušaja atentata na potpredsjednicu: Nepoznati muškarac ciljao joj u glavu

Argentina

Otkazali utakmice zbog pokušaja atentata na potpredsjednicu: Nepoznati muškarac ciljao joj u glavu

E. Škorić

Potpredsjednica Argentine Cristian Fernandez de Kirchner pozdravlja je pristalice ispred svoje kuće kada je iz gomile izašao muškarac koji joj je uperio pištolj u glavu.

Predsjednik Argentine Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali nije ispalio kada je pritisnuo okidač.

Policija je saopštila da je napadač, kojeg su lokalni mediji identifikovali kao 35-godišnjeg Brazilca, priveden. Pokušavaju da utvrde motiv napada.

Obraćajući se naciji kasno u četvrtak uveče, Fernandez je rekao: "Cristina je ostala živa jer iz razloga koji još nisu tehnički potvrđeni, pištolj koji je sadržavao pet metaka nije ispalio".

U nastavku je osudio napadača i rekao da je pokušaj ubistva de Kirchner jedan od "najozbiljnijih" incidenata otkako se zemlja vratila demokratiji 1983. godine.

"Možemo se ne slagati, možemo imati duboka neslaganja, ali govor mržnje se ne može održati jer rađa nasilje i nema šanse da nasilje koegzistira s demokratijom", rekao je Fernandez.

Na snimku objavljenom u lokalnim medijima vidi se kako muškarac cilja pištoljem nekoliko centimetara od njene glave i čini se da pokušava pucati. Zatim spušta glavu, ali bez ispaljenog metka.

Zbog neuspješnog atentata na potpredsjednicu, Argentinski nogometni savez odlučio je otkazati sve večerašnje utakmice domaćeg prvenstva.

Tako su otkazani mečevi Patronato - Union Santa Fe, Lanus - Tigre i Rosario . Talleres Cordoba u okviru 17. kola.

Utakmice planirane za vikend odigrat će se normalno.

Top Komentari

zilan66
Da je htio ubio bi je,hoce samo da pokaze kako je obezbjedjenje tanko.slijedi otkaz obezbjedjenju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi