Athletic Bilbao kažnjen sa 3.000 eura

Athletic Bilbao kažnjen sa 3.000 eura

Adnan Beganović

Disciplinska komisija Španskog fudbalskog saveza kaznila je Athletic Bilbao novčanom kaznom od 3.000 eura.

Athletic Bilbao kažnjen je sa 3.000 eura zbog ulaska na teren njegovih navijača nakon pobjede nad Sevillom od 3:0 u polufinalu španjokog kupa.

Baskijska momčad je ovom pobjedom izborila plasman u finale kupa u kojem će se sastati sa Barcelonom. Disciplinska komisija je ovaj put odrezala novčanu kaznu, ali u slučaju ponavljanja incidenta Athletic će biti kažnjen sa igranjem pred praznim tribinama.

U drugoj polufinalnoj utakmici između Barcelone i Mallorce dvojica fudbalera su zaradila crveni karton (Josemi, Caseras), te su obojica kažnjena sa po jednom utakmico neigranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti