Athletic blizu polufinala

Baskijci s 2:0 savladali Mallorcu

Athletic blizu polufinala

Edmir Škorić

Nogometaši Athletica obavili su dobar posao u prvom susretu četvrtfinala španskog Kupa kralja.

Athletic je na San Mamesu, doduše i očekivano, savladao Mallorcu. Baskijci su slavili s 2:0 i tako napravili dobar posao uoči uzvratnog susreta protiv 16-plasirane momčadi Primere.

Sjajni španski napadač Fernando Llorente pogodio je za 1:0 u 35. minuti, glavom loptu zakucavši u mreži gostiju nakon centaršuta De Marcosa s desne strane, a talentirani Iker Munian, također glavom postigavši gol, u 59. postavio konačnih 2:0.

Momčad iz Bilbaa dobro stoji  i u domaćem šampionatu. Poslije 18 odigranih kola ima 26 bodova i nalazi se na dobroj petoj poziciji iza Reala, Barcelone, Valencije i Levantea.

Athletic i Mallorca uzvrat igraju 25. januara na Iberostar stadionu u Mallorci.

Kraljevski kup, četvrtfinale, prvi susreti:

Athletic - Mallorca 2:0 (Llorente 35, Muniain 59)
Real Madrid - Barcelona (od 22 sata)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.