Athletic negostoljubiv na San Mamesu

Španska Primera liga

Athletic negostoljubiv na San Mamesu

U pretposljednjem večerašnjem susretu 19. kola španske fudbalske Primera lige, Athletic Bilbao je došao do pobjede (2:1) na svom terenu protiv Racinga iz Santandera.

Racing iz Santandera je na svojoj koži mogao osjetiti tradicionalnu baskijsku negostoljubivost u dvoboju protiv najslavnije ekipe Baskije, Athletic Bilbaa.

Domaći su na svom San Mamesu riješili pitanje pobjednika već u prvih deset minuta utakmice. Reprezentativac Španije Javi Martinez doveo je domeće u vodstvo u osmoj minuti susreta, a samo dva minuta kasnije Iker Munian je pogodio za 2:0.

Bolado je u 74. minuti postigao počasni gol za goste i postavio konačnih 2:1 u korist Athletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.