Athletic neumoljiv na San Mamesu

Primera

Athletic neumoljiv na San Mamesu

U prva tri današnja susreta 31. kola španske fudbalske Primera lige, ni jednu pobjedu nisu zabilježile gostujuće ekipe.

Najslavniji baskijski klub Athletic Bilbao ove sezone igra jednostavno preporođeno. U ovom su kolu na svom San Mamesu dočekali solidnu Almeiru i kući je ispratili sa četiri gola u mreži.

Jedan od najtalentovanijih veznih igrača Evrope, Javi Martinez, doveo je baskijski klub u prednost u 13. minuti. Na 2:0 povisio je 19 minuta kasnije Gabilondo, a u 37. minuti najbolji strijelac Athletica Fernando Llorente nije iskoristio jedanaesterac, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu od 2:0.

Već u četvrtoj minuti nastavka Martinez je svojim drugim golom povisio na 3:0, a samo dvije minute kasnije Llorente se iskupio za promašeni penal i pogodio za 4:0. Piatti je u 71. minuti postigao utješni gol za goste.

Deportivo je na Riazoru nastavio sa rasprodajom bodova, remiziravši sa Racingom 1:1. Riki je već u prvoj minuti doveo Deportivo u vodstvo, a Moral je pet minuta prije kraja uspio gostima iz Santandera donijeti bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.