Athletic očitao lekciju Mirandesu

Baskijci u finalu Kupa kralja

Athletic očitao lekciju Mirandesu

Edmir Škorić

Nogometaši Athletica deklasirali su Mirandes sa 6:2 u uzvratnom susretu polufinala Kupa kralja te tako ovjerili plasman u finale.

Athletic je trećeligašku momčad u prvom susretu savladao s 2:1, a Mirandes je, unatoč postizanju dva gola, doživio pravu blamažu na San Mamesu.

Athletic je sve dileme oko toga ko će u finale riješio nakon 22 minute. Muniain, Susaeta i Aurtenetxe su po jednom tresli mrežu gostujućeg golmana Nauzeta. Mirandes je smanjio u 57. minuti preko Aitora Blanca, a onda je Fernando Llorente u svega četiri minute postigao dva gola.

Blanco je četiri minute prije kraja ponovo bio strijelac za Mirandes, da bi u 88. minuti Cesar Caneda autogolom postavio konačan rezultat.

Athletic u finalu čeka boljeg iz dvoboja Barcelona - Valencia. Prvi duel ove dvije ekipe, odigran na Mestalli, završen je rezultatom 1:1.

Kraljevski kup, polufinale:

Athletic - Mirandes 6:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.