Athletic u Salzburgu prošao dalje
Baskijci čekirali vizu za naredni krug

Grupe E i F Evropske lige

Athletic u Salzburgu prošao dalje

U okviru Grupe E Evropske lige u Tel Avivu su se sastali Maccabi i Stoke, te Besiktas i kijevski Dinamo.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin zaigrao je od prve minute u veznom redu Maccabija, dok njegovog reprezentativnog kolege Asmira Begovića nije bilo ni na klupi Stokea. Poznato je da menadžer engleske ekipe rotira golmane, te da u Evropskoj ligi brani Thomas Sorensen.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova, a engleski predstavnik u ovom takmičenju poveo je početkom drugog dijela, kada je mrežu Izraelaca pogodio Whitehead.

Na 2:0 je u 64. minuti povisio nekadašnji reprezentativac Engleske Peter Crouch, a dvije minute nakon toga Medunjanin je zamijenjen, a umjesto njega u igru je ušao Kehat. Utješni gol za domaće u 90. minuti postigao je Colautti.

U drugom susretu iz ove grupe, Besiktas je u Istanbulu golom Korkmaza bio bolji od kijevskog Dinama sa minimalnih 1:0.

U okviru Grupe F na Parku prinčeva Paris St. Germain je dočekao Slovana, dok je Athletic Bilbao gostovao kod Salzburga.

Najslavnija baskijska ekipa gostovala je u Austriji kod Salzburga, te su došli u vodstvo golom Herrere u 37. minuti, a kasnije će se ispostaviti kako je ovo bio i konačan rezultat susreta. Athletic je tako osigurao plasman u naredni krug takmičenja.

Paris St. Germain je došao do pobjede nad Slovanom sa minimalnih 1:0. Jedini gol na susretu u 63. minuti postigao je najskuplji igrač Francuske Javier Pastore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.