Atlante osvojio Ligu prvaka

Champions League

Atlante osvojio Ligu prvaka

U finalu Lige prvaka za klubove iz zone CONCACAF, u duelu dva meksička kluba slavio je Atlante koji je nakon 2:0 pobjede u prvom meču u gostima, sinoć na svom terenu odigrao 0:0, što mu je bilo dovoljno za titulu najboljeg.

Atlante je na svom Estadiu Andres Quintana održao prednost osvojenu u prvom finalnom meču odigranom prije četrnaest dana kod Cruz Azula, i tako osvojio Ligu prvaka za klubove iz zone Sjeverna i Srednja Amerika (CONCACAF). Cruz Azul je u prvoj utakmici bio lišen usluga dvojice najboljih igrača Gerarda Torada i Cristiana Riverosa, pa je sinoć s njima u sastavu igrao dosta otvorenije nego u prvom meču, ali nisu uspjeli vratiti izgubljeno na svom terenu. Cruz Azul je ovim porazom zaključio najgoru sezonu u klupskoj povijesti. Nakon što su ispali iz Clausure, sada su ostali i bez toliko željenog trofeja.

Atlante je u domaćem prvenstvu također razočarao. Osvojili su tek 16. mjesto s kojeg će morati igrati baraž za opstanak u ligi, tako da im ova titula znači isuviše mnogo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.