Atletico bez golova prošao Valenciju

Remi na Vicente Calderonu

Atletico bez golova prošao Valenciju

Atletico Madrid uspio je na svom Vicente Calderonu odbraniti 2:2 iz prvog meča sa Valencijom, te nakon 0:0 na svom terenu zog golova u gostima odlazi u polufinale.

Sjajni Argentinac Sergio Kun Aguero imao je priliku za Atletico Madrid već u trećoj minuti susreta na Vicente Calderonu, ali njegov šut iz dobre pozicije odlazi preko gola. Na drugoj strani uzvratio je David Villa, ali su domaći najboljeg strijelca Valencije uspješno hvatali u ofsajd zamke.

Jorgnadžije su u prvih 45 minuta bili nešto bolji na terenu, te imali šest pokušaja na gol Valencije, u čijim se redovima itekako osjetio izostanak sjajnog Davida Silve, kojeg na sredini terena nije mogao zamijeniti Joaquin.

Atletico je tokom većeg dijela susreta imao loptu više u svojim nogama, te bio opasniji po gol Valencije, koja, iako je morala dati barem jedan gol, nije nikako uspijevala razviti svoju igru.

Međutim, kada je u drugom poluvremenu u igru umjesto Joaquina ušao Nikola Žigić, igra Valencije je živnula, pa su Šišmiši kako se utakmica primicala kraju bivali sve opasniji po gol Davida de Gee. Najbolju priliku za goste devet minuta prije kraja imao je Villa, ali je lopta pogodila prečku umjesto mreže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.