Atletico dovršio posao na Mestalli

Jorgandžije u finalu Europa lige

Atletico dovršio posao na Mestalli

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atletica iz Madrida plasirali su se u finale Europa lige nakon što su večeras na Mestalli savladali Valenciju rezultatom 1:0, te su sa ukupnih 5:2 prošli u veliko finale.

Iako je Valencija dominirala tokom kompletnog susreta na kraju su Jorgandžije slavile plasman u finale. Diego je prvi zaprijetio svom imenjaku na golu Valencije Diegu Alvesu, no golman Šišmiša je lagano uhvatio njegov šut.

Nakon tog pokušaja Atletica, Valencija je preuzela inicjativu. U 20. minuti Jonas je mogao svom timu u dva navrata donijeti prednost. Nakon šuta Canalesa, Jonas je skrenuo loptu prema golu, Courtois je odbranio, a lopta se odbila ponovo do Jonasa koji je šutirao sa pet metara, ali je Courtois još jednom fantastično odbranio.

Pokušali su potom Feghouli i Canales postići gol, no Courtois je večeras bio ponovo veoma dobar na golu Ateltica. Canales je u 40. minuti imao još jednu veliku priliku, ali njegov udarac iskosa s lijeve strane ponovo brani golman Atletica, te su nakon poluvremena mreže mirovale.

Valencija je i u nastavku susreta igrala bolje. Imali su više loptu u svom posjedu, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu priliku pred golom Courtoisa koji je sve pokušaje Šišmiša lagano hvatao.

Sve dileme oko finaliste Europa lige riješene su u 60. minuti susreta. Diego je fantastično pronašao Adriana na vrhu šesnaesterca, mladi napadač Atletico je primio loptu na prsa, te fantastičnim volejom savladao nemoćnog Diega Alvesa koji je lijepom paradom samo uljepšao gol.

U narednih pet minuta još dvije veoma dobre prilike za Atletico. Igrala se 62. minuta kada Diego odlično brani šut Arde Turana sa sedam metara, da bi potom dobar šut prema golu Valencije uputio i Falcao, ali Diego je ponovo bio na mjestu.

U 77. minuti slovenski sudija Damir Skomina je napravio veliku gužvu, a ishod je bio crveni karton za fudbalera Atletica Thiaga koji je ošamario napadača Šišmiša Roberta Soldada.

Nakon toga Tino Costa je u 85. minuti imao dobar šut sa dvadesetak metara, ali je Courtois bio nesavladiv.

Na kraju je ostalo 1:0 za Atletico koji se sasvim zasluženo plasirao u finale Europa lige.


Valencia - Atletico Madrid (0:1) Adrian /... by OMGSPORT

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.