Atletico Madrid se plasirao u naredni krug

Grupa I Evropske lige

Atletico Madrid se plasirao u naredni krug

Odigrane su dvije utakmice grupe I u okviru petog kola Evropske lige. Atletico Madrid se plasirao u naredni krug takmičenja, pobijedivši Celtic u gostima, dok su Rennes i Udinese remizirali, najnepopularnijim rezultatom.

Celtic - Atletico Madrid 0:1

Celtic je na svom Celtic Parku ugostio momčad Atletico Madrida, a gosti su odnijeli puni plijen. Na samom početku susreta nije bilo većih šansi, a Jorgandžije su imale nešto više loptu u svom posjedu. 

Bez golova se igralo sve do 30. minute. Arda Turan je iskoristio jednu odbijenu loptu, lijepo se namjestio na šut i sjajno pogodio sa 25 metara. Rezultatom 0:1, otišlo se na kratki predah.

Drugo poluvrijeme nije donijelo velike šanse, a gosti su pametno čuvali loptu u svom posjedu i prijetili iz kontri. Ipak, do kraja nije viđen više niti jedan pogodak, te su se gosti plasirali u naredni krug takmičenja.

Celtic ostaje na trećoj poziciji grupe I, te će se u direktnom duelu sa Udineseom boriti za prolazak u naredni krug.

Početni sastav Celtica (4-2-3-1): Forster, Ledley, Loovens, Majstorović, Matthews, Kayal, Wanyama, Samaras, Ki, Forrest, Stokes.

Početni sastav Atletico Madrida (4-1-4-1): Courtois, Filipe, Miranda, Godin, Perea, Suarez, Turan, Diego, Gabi, Salvio, Adrian.

Rennes - Udinese 0:0

U drugom susretu ove grupe sastale su se ekipe Rennesa i Udinesea. Konačan rezultat je bio 0:0, a gosti iz Italije su bili konkretniji, ali bez adekvatne završnice. Domaći su uspjeli uputiti samo jedan udarac u okvir gola Udinesea, u 90 minuta. 

Početni sastav Rennesa (4-3-2-1): Costil, Mavinga, Boye, Biyik, Jebbour, Pajot, Boukari, Dalmat, Tettey, Brahimi, Hadji.

Početni sastav Udinesea (3-5-2): Handanovič, Benatia, Danilo, Ekstrand, Armero, Asamoah, Doubai, Badu, Isla, Fabbrini, Flores.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.