Atletico Madrid želi Fannija iz Rennesa

Atletico Madrid želi Fannija iz Rennesa

Edmir Škorić

Odbrana madridskog Atletica najviše brine čelnike kluba, pa se nadaju da će dovesti Rod Fannija (28) iz Rennesa. Ipak, igračev menadćer Dominique Six tvrdi da je transfer nemoguće realizovati u januaru.

Rod Fanni (28) član je francuskog Rennesa, gdje odlično pokriva desni bek i svojim nastupima zaradio je interesovanje iz nekoliko evropskih timova, među kojima se najviše ističe Atletico Madrid.

Sportski direktor Madrižana Jesus Garica Pitarch, navodno, razgoavarao je sa Fannijevim menadžerom-

"Pitarch me zvao prije tri dana i govorili smo o Fannijevom stanju i mogućnosti da pređe u Atletico već ove zime. Imali smo veoma prijateljske odnose od augusta, kada je Atletico bio blizu njegovog potpisivanja", objasnio je menadžer Six za španski list AS.

"Rennes je obnovio Fannijev ugovor u novembru za još dvije godine, kako bi povećali njegovu vrijednost i mi smo to prihvatili, jer imamo usmeni sporazum da će ga pustiti u ljeto. To komplicira januarski transfer, jer u Rennesu nemaju puno zamjena na toj poziciji i oni ga prije ljeta ne namjeravaju prodati."

Osim Atletica, 28-godišnjaka žele i Bayern, Manchester City, West Ham i Tottenham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.