Atletico najavljuje dobru sezonu
Forlan postigao dva gola

Na Vicente Calderonu

Atletico najavljuje dobru sezonu

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 1. kola španke Primere nije bilo iznenađenja, Atletico je u Madridu, rezultatom 4:0, savladao Sporting Gijon.

Atletico je napadao gol Juana Pabla, a do gola su Madrižani stigli već u 11. minutu susreta, kada je Jurado sjajnim udarcem nakon kornera pogodio za 1:0.

Sjajni Reyes napravio je pravi dar-mar u odbrani Sportinga pet minuta prije kraja prvog poluvremena, lopta se na kraju odbila do Forlana, a Urugvajac sa ruba peterca loptu šalje u praznu mrežu za već sigurno vodstvo domaćih od 2:0.

Urugvajac je, sredinom drugog poluvremena, pogodio za 3:0 i svoj drugi gol na utakmici. Ujfaluši je ubacio s desne strane, a Forlanu nije bilo teško loptu sprovesti iza leđa Juana Pabla.

Konačnih 4:0 je u finišu utakmice postavio Portugalac Simao.

Primera, 1. kolo:
Atletico Madrid - Sporting Gijon 4:0 (Jurado 11, Forlan 39, 63, Simao 90)

ATL. MADRID:  De Gea - Lopez, Godin, Perea, Ujfaluši - Jurado, Garcia, Assuncao, Reyes - Forlan, Sergio Aguero.

GIJON: Juan Pablo - Canella, Gregory, Botia, Lora - Rivera, Eguren, Castro, Carmelo, De las Cuevas - Barral.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti