Atletico pao na Calderonu

Primera Division

Atletico pao na Calderonu

Četiri utakmice 32. kola španske Primere koje su odigrane večeras ponudile su sjajan fudbal. Jedini domaćin koji je upisao pobjedu bio je Racing, dok je Xerez slavio na Vicente Calderonu protiv favorizovanog Atletica.

Nakon pet uzastopnih domaćih pobjeda Atletico je doživio poraz i to od posljednjeplasiranog tima lige, Xereza, koji je slavio sa 2:1. Već u 9. minuti utakmice najbolji strijelac Xereza, Mario Bermejo, šokirao je Vicente Calderon. Ipak, samo tri minute je trebalo Diegu Forlanu da stvari vrati na početak.

Napadački dvojac Atletica, Forlan i Aguero, propustio je realizirati nekoliko izglednih prilika. Kazna je stigla u 72. minuti kada je Armenteros donio novu prednost gostima. Odličnom odbranom koju je postavio Nestor Gorosito Xerez je do kraja utakmice uspio odoliti svim napadima Atletica i odnijeti tri boda iz glavnog grada.

Bez pobjednika je završio jedan od derbija kola između Zaragoze i Mallorce (1:1). Prvo poluvrijeme duela na La Romaredi završilo je s po jednim pogotkom na obje strane. Ruben je u 13. minuti doveo Mallorcu u prednost, da bi poravnanje Zaragozi donio Humberto Suazo u 21. minuti utakmice. Uprkos nekoliko dobrih prilika s obje strane u drugom poluvremenu nije bilo promjene rezultata.

Pobjednika nije bilo ni u Pamploni u utakmici između Osasune i Malage (2:2). Osasuna je dobro otvorila utakmicu i već u 10. minuti preko Waltera Pandianija došla u vodstvo. Nakon vodećeg pogotka igra Osasune je malo splasnula, a Malaga se sve više otvarala. Napadačka igra gostiju isplatila se u 32. minuti kada je Felipe Caicedo matirao Lopeza i donio gostima poravnanje.

U drugo poluvrijeme je Osasuna ponovo ušla kao i u prvo-ofanzivno. Nije im dugo trebalo da povedu. Samo tri minute igre u drugom dijelu bilo je potrebno Pandianiju da drugim pogotkom na utakmici dovede Osasunu u vodstvo. Malaga se nije predavala, nego je igrala potpuno otvoreno. Nabil Bahia je iskoristio jednu dobru priliku i u 76. minuti ponovo stvari vratio na početak. Oba tima su do kraja meča propustila po dvije dobre prilike, ali promjene rezultata nije bilo.

Vrlo dobru utakmicu su odigrali u Santanderu Racing i Espanyol,a tri boda je upisao Racing koji je slavio sa 3:1. Gosti iz Barcelone su vodili, ali su domaći igrači smogli snage i kreirali preokret. U 32. minuti Ivan Alonso je doveo Espanyol u vodstvo, a napadač Racinga, Mohamad Tchite je golovima u 36. i 50. minuti donio svom timu preokret. Racingovu pobjedu je potvrdio Arana u 91. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.