Atletico se izjednačio s Barcelonom na vrhu

U Madridu poražena Malaga

Atletico se izjednačio s Barcelonom na vrhu

Edmir Škorić

U sjeni velikog El Clasica večeras je Atletico na Vicente Calderonu savladao Malagu sa 2:1.

Upravo su Atletico i Malaga ekipe koje su u korak za liderom Barcelonom, s tim što su madridski crveno-bijeli pred večerašnje utakmice imali dva boda više od svog protivnika.

Kako je Barcelona na Nou Campu remizirala s Real Madridom (2:2), Atletico je večerašnjom pobjeom došao na diobu prvog mjesta, koje dijeli s Kataloncime. Obje momčadi imaju po 19 bodova trenutno.

Dobro su krenule stvari za domaću momčad. Emre Belozoglu upućuje fantastičan centaršut s lijeve strane, Radamel Falcao pobjegao Martinu Demichelisu i  ruba peterca u padu loptu glavom poslao u mrežu nemoćnog argentinskog golmana Wilfreda Caballera.

Pogodak Analužana u 36. minuti sličan je vodećem pogotku Atletica. Započeta je akcija Malage od Caballerra preko Nacha, na kraju loptu dobio Isco na lijevu stranu, odlično centrirao, a Roque Santa Cruz najviši u skoku za poravnanje rezultata na Vicente Calderonu.

I kada se činilo da će se susret završiti miroljubivim rezultatom, Madrižani su u samoj završnici došli do pobjede. Poklonio ju im je Weligton. Nes(p)retno je brazilski branič gostiju loptu poslao iza leđa svog golmana.

Primera, 7. kolo:
Atletico - Malaga 2:1 (Falcao 6, Welington 90 - autogol/ Santa Cruz 36)


Atl. Madrid 1-0 Malaga by simaotvgolo12
Atl. Madrid 1-1 Malaga by simaotvgolo12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti