Atletico siguran protiv Bešiktaša

Salvio dvostruki strijelac

Atletico siguran protiv Bešiktaša

Midhat Šljivak

Fudbaleri Atletica iz Madrida savladali su večeras u prvoj utakmici osmine finala Europa lige na Vicenete Calderon stadionu ekipu Bešiktaša rezultatom 3:1.

Domaći fudbaleri su u vodstvo došli nakon 24. minute igre. Koke je sjajnom loptom pronašao Salvija, koji se prvo na fenomenalan način oslobodio odbrambenog igrača Bešiktaša, ušao je u kazneni prostor, te bez problema savladao golmana Bešiktaša Gonena za vodstvo Atletica.

Tri minute kasnije novi gol u mreži Bešiktaša i ponovo je strijelac Salvio, a ponovo je asistent Koke. Ponovo je Koke odlično poslužio 21-godišnjeg napadača Madriđana koji bez problema pogađa za vodstvo od 2:0.

Velikih 3:0 već u 37. minuti utakmice postavio je Adrian nakon što je "promiješao" odbranu Bešiktaša, te matirao Gonena za rezultat prvog poluvremena.

Ipak, u nastavku je Atletico igrao nešto slabije, što je Bešiktaš iskoristio za postizanje gola. Igrala se 53. minuta kada mrežu Atletica pogađa Simao.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bila, pa će tako Atletico na revanš u Istanbul sa dva gola prednosti.


Atl. Madrid 1-0 Besiktas by tugagolo
Atl. Madrid 2-0 Besiktas by tugagolo
Atl. Madrid 3-0 Besiktas by tugagolo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti