Atletico siguran protiv Rayo Vallecana

15. kolo Primere

Atletico siguran protiv Rayo Vallecana

Odigran je prvi susret današnjeg rasporeda u okviru 15. kola španske Primere, a Atletico Madrid je slavio protiv Rayo Vallecana.

Atletico Madrid je na svom Vicente Calderonu dočekao ekipu Rayo Vallecana. Domaći su slavili sigurnu pobjedu, rezultatom 3:1. Gabi je, na asistenciju Radamela Falcaoa, otvorio susret svojim pogotkom iz 25. minute. To je bio ovosezonski prvijenac za španskog internacionalca. 

Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih. U drugom dijelu su gosti prijetili iz kontranapada, ali Kolumbijac, Radamel Falcao, u 74. minuti je pogodio za sigurno vodstvo domaćih. Asistirao mu je Brazilac, Diego.

Još su dva gola viđena u samom finišu susreta. Prvo je Eduardo Salvio pogodio u 90. minuti, za velikih 3:0, da bi konačnih 3:1 postavio strijelac prvog gola, Gabi. Ovoga puta Gabi je loptu poslao iza leđa domaćeg golmana, Sergija Asenja.

Jorgandžije su ovom pobjedom napredovale za tri mjesta na tabeli, te se sada nalaze na sedmoj poziciji, sa 19 osvojenih bodova iz 14 odigranih utakmica. Rayo Vallecano ostaje u donjem dijelu tabele.

Španska Primera, 15. kolo (nedjelja):
Atletico Madrid - Rayo Vallecano 3:1 (Gabi 25, Falcao 74, Salvio 90 / Gabi ag. 90+2) 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.