Atleticu sigurna pobjeda nad Espanyolom

Primera, 35. kolo

Atleticu sigurna pobjeda nad Espanyolom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Aletico Madrida savladali su na Vicente Calderonu ekipu Espanyola s 3:1 u utakmici 35. kola španske Primere.

 

Do vodstva su izabranici Diega Simeonea došli nakon devet minuta igre. Diego Godin je pogodio za 1:0, no radost domaćih igrača nakon ovog gola je kratko trajala.

Samo deset minuta kasnije Espanyol je stigao do izjednačenja, Sergio Garcia je odlično uposlio Didaca koji pogađa mrežu Courtoisa za izjednačenje ezultata na 1:1.

Nakon primljenog gola Jorgandžije su krenule žustrije prema golu tima iz Barcelone. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali Alvarez u više navrata je spasio Espanyol. Sa druge strane Espanyol je propustio najbolju priliku na utakmici. Igrala se 25. minuta kada je Romaric pogodio stativu.

Nastavak susreta donio je potpunu dominaciju Atletica. Gol za vodstvo Atletica stigao je u 59. minuti. Arda Turan je fantastičnim golom doveo u vodstvo svoj tim, da bi samo dvije minute kasnije Turan ponovo pogodio za 3:1, što će se na kraju ispostaviti i kao konačan rezultat susreta, iako je do kraja moglo biti još golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.