Aubameyang objasnio zašto je sklekovima proslavio gol

Ponovo bio junak Dortmunda

Aubameyang objasnio zašto je sklekovima proslavio gol

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund sinoć su na domaćem terenu savladali Bayern (1:0) u derbiju 11. kola Bundeslige.

Dortmud je pred domaćim navijačima konačno upisao pobjedu protiv ljutog rivala, a junak ove ekipe ponovo je bio Pierre-Emerick Aubameyang. Napadač Dortmunda je svojim 12. golom u ovoj sezoni donio nova tri boda svojoj ekipi.

Ipak, njemačke medije nakon utakmice najviše je interesovalo zašto je Gabonac nakon postignutog gola odlučio uraditi nekoliko sklekova. Aubameyang je na taj način proslavio gol, a objasnio je i zašto.

"Na stadionu je bio slavni francuski reper Gradura, ova proslava gola posvećena je njemu", rekao je napadač Dortmunda nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi