Aubameyang ušao u historiju  Bundeslige
Foto:EPA

Sjajne predstave Gabonca

Aubameyang ušao u historiju Bundeslige

S. Bošković

Napadač Borussije Dormunt, Pierre-Emerick Aubameyang, danas je postao šesti igrač u Bundesligi koji je postigao gol u prvih pet kola sezone.

Peti igrač koji je to učinio bio je Stefan Kiessling, igrač Bayer Leverkusena i to u sezoni 2009/2010.

Danas je Aubameyang, baš protiv tog kluba, postigao gol. Milioneri su sa 3:0 bili bolji od Apotekara, a treći gol je djelo sjajnog fudbalera Borussije. Ovo mu je bio šesti prvenstveni gol protiv pet različitih ekipa.

U prvom kolu bio je precizan protiv Borussije Monchengladbacha, onda je tresao mrežu Ingolstadta u gostima, pa na Signal Iduna Parku pogodio je protiv Hearthe, a u prošlom kolu utišao je navijače Hannovera na gostujućem terenu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije