Augsburgu tri boda protiv Mainza

Bundesliga

Augsburgu tri boda protiv Mainza

Midhat Šljivak

Fudbaleri Augsburga savladali su danas na svom terenu u 11. kolu Bundeslige ekipu Mainza rezultatom 2:1.

Izuzetno dobra utakmica sa dosta prilika na obje strane na kraju je pripala domaćem sastavu. Do vodstva su domaći stigl u 27. minuti susreta. Grešku u odbrani gostiju iskoristio je Andre Hahn, te je pogodio za vodstvo od 1:0.

Iako je prilika do kraja poluvremena bilo, na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima, da bi u nastavku nastavljena zaista sjajna igra na obje strane.

Andre Hahn je svojim drugim golom u 49. minuti povećao prednost Augsburga na 2:0, da bi gosti iz Mainza golom Choupo-Motinga sa penala u 59. minuti smanjili prednost na 2:1. Ovo je na kraju bio i konačan rezultat susreta.


Augsburg 1-0 Mainz 05 (Goal Andre Hahn) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.