Australci naredne sedmice razgovaraju o nastavku prvenstva
Foto - EPA

Odluka 22. aprila

Australci naredne sedmice razgovaraju o nastavku prvenstva

Midhat Šljivak

Australski ragbi savez odlučio je da sezonu nastavi 28. maja.

Nacionalni ragbi savez osigurao je pozajmicu od 250 miliona dolara koji će spriječiti financijski kolaps lige, a najavljen je povratak na terene 28. maja, iako na tribinama neće biti navijača.

Međutim, Fudbalski savez Australije neće pratiti kolege iz ragbija i oni na teren neće izlaziti dok ne bude pune sigurnosti za sve.

Odluka o potencijalnim datumima za nastavak sezon bit će donijeta na sastanku koji je na rasporedu 22. aprila, a prema određenim informacijama, klubovi ne očekuju da se prvenstvo nastavi prije juna.

"Vidim da se u drugim sportovima ponašaju neodgovorno, ali to neće biti naš pristup. Nije stvar samo u fudbalu, već je mnogo veće od toga. Vjerujemo da će fudbal biti važan u oporavku australskog društva i želimo biti važan partner vladi u prevažilaženju svega", rekao je predsjednik Saveza James Johnson.

Istakao je također da će se fudbaleri na teren vratiti kada se za to stvore zdravstveni uslovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi