Nesuđeni reprezentativac BiH je među najboljim napadačima Evrope, a njegova ekipa je hit prvenstva

Idu prema velikom rezultatu

Nesuđeni reprezentativac BiH je među najboljim napadačima Evrope, a njegova ekipa je hit prvenstva

Haris Zilić

Nakon 17 odigranih kola Austria Lustenau je lider austrijske 2. lige ili popularne Erste lige.

Lustenau ima 41 bod, šest više od Lieferinga i igraju u nevjerovatnoj formi, tako da je plasman u Bundesligu iz kola u kolo sve bliže.

Prva violina tima je nesuđeni rerpezentativac Bosne i Hercegovine 27-godišnji Haris Tabaković koji je statistički među najboljim napadačima Evrope.

Tabaković je ove sezone u prvenstvu odigrao 15 utakmica i postigao 19 pogodaka, a računajući i Kup Austrije na ukupno 17 utakmica ove sezone postigao je 20 golova. Na terenu je proveo 1389 minuta što znači da pogodak postiže u prosjeku svako sat vremena.

Tabaković je u karijeri nosio dres omladinskih selekcija Švicarske, a psoebno se ističu partije za U21 reprezentaciju za koju je upisao 15 nastupa i postigao šest golova.

Kao igrač Yuung Boysa gdje je također pružao odlične partije, Tabaković je bio i na radaru reprezentacije Bonse i Hercegovine, ali poziv nije došao. interesantno da ovaj fudbaler ima dvojno državljanstvo Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Pored Young Boysa, nosio je još dres Willa, Grasshopersa, a imao je u epizode u Mađarskoj u ekipama Diosgyora i Debrecena.

Top Komentari

Mowzilla
Ja koliko znam on nikad nije zaograo za A tim Svicarske. Tako da jos nije izgubljen, ali mislim da se ipak potajno nada prije pozivu Svicarske nego BiH. Savez je na potezu...
3 1
Farense
Široki ih razbucao u Antalyi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi