Austrija bez ključnih igrača u Istanbulu

Nema Janka, Junuzovića, Schiemera...

Austrija bez ključnih igrača u Istanbulu

E. Škorić

Austrija će bez tri važna igrača gostovati večeras Turskoj u šestom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu.

Zbog povreda sa spiska selektora Dietmara Constantinija otpali su Zlatko Junuzović, Marc Janko i Franz Schiemer.

Schimer, odbrambeni igrač Salzburga, propustio je i utakmicu protiv Belgije (0:2), dok je kapiten Janko zadobio povredu ramena na istoj utakmici. Napadač Twentea otputovao je u Istanbul s reprezentacijom, no neće igrati.

Austrijski igrač godine, Junuzović, igrao je protiv Belgije 69 minuta, ali je povrijedio gležanj.

"Neću biti u stanju pomoći momčadi u utorak. Želim im sve najbolje i nadam se da će se vratiti neporaženi iz Istanbula", poručio je veznjak bečke Austrije.

Constantini nije pozvao nove igrače, uprskom tome što je već od ranije lišen usluga Sebastiana Prodsla i Velija Kavlaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.