Autogol Nadarevića, Eskisehirsporu poraz

Turska Superliga, 2. kolo

Autogol Nadarevića, Eskisehirsporu poraz

Edmir Škorić

Večeras su odigrane prve dvije utakmice drugog kola turske Superlige. Kayserispor je savladao Karabukspor (1:0), dok je Konyaspor savladao Eskisehirspor (2:1). Mrežu, ali nažalost svog kluba, zatresao je i bh. reprezentativac Safet Nadarević.

Kayserispor je golom Cangele iz 26. minute ostvario minimalan trijumf nad Kardemir Karabuksporom. Druga je to pobjeda Kayerispora u prvenstvu.

Konyaspor je ugostio Eskisehirspor našeg reprezentativca Safeta Nadarevića u drugoj utakmici. Autolom Nadarevića domaći su poveli već u trećoj minuti, ali je Pele Eskisehirsporu pogotkom u sedmoj minuti nastavka, odnosno 52. minuti.

Domaći su do kraja uspjeli doći do pobjede, a najviše zasluge za to pripadaju strijelcu Gungoru (78.)

Superliga Turske, 2. kolo:
Konyaspor - Eskisehirspor 2:1 (Nadarević 3 - autogol, Gungor 78/ V. Pele 52)
Kayserispor - Karabukspor 1:0 (Cangele 26)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.