Auxerre i Cannes izborili plasman u osminu finala

Francuski fudbalski kup

Auxerre i Cannes izborili plasman u osminu finala

Fudbaleri Auxerrea i Cannesa plasirali su se u osminu finalu francuskog kupa večerašnjim pobjedama protiv Dijona i Plabenneca. 

Nekadašnji prvak Auxerre je nakon produžetka slavio sa 3:2 protiv Dijona. Ben Adir i N'Tep su doveli domaćina u vodstvo od 2:0, gosti su preko Berenguera i Tavaresa izborili produžetak, a Kitambala je u posljednjim sekundama produžetka zabio za pobjedu i plasman u osminu finale Auxerrea. 

Plasman u osminu finala minimalnom pobjedom od 1:0 ostvario je i Cannes protiv Plabenneca. Pogodak vrijedan plasmana dalje postigao je Zobiri u 28. minuti utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.