Auxerre konačno pobijedio, preokret Sochauxa

Ligue 1

Auxerre konačno pobijedio, preokret Sochauxa

Midhat Šljivak

U večerašnjih pet utakmica 30. kola francuske Ligue 1 većih iznenađenja nije bilo, a najviše golova viđeno je u St.Etienneu, pet.


St. Etienne je dočekao ekipu Nice, a na kraju su gosti golom u 89. minuti došli do tri boda. Završilo je 2:3. Mark Andre Gradel je domaćim donio prednost u 21.  minuti, da bi u 34. minuti gostima izjednačenje donio Anthony Mounier. Do kraja poluvremena St. Etienne je preko Sylvaina Marchala u 42. minuti stigao do vodstva, te su sa prednošću otišli na odmor. Ipak, u 54. minuti izjednačenje gostima iz Nice donio je svojim drugim golom Mounier. Tri boda Nicidonio je Francois Clerc u 89. minut utakmice.

Auxerre je svoje nade za opstanak u društvu najboljih znatno povećao večerašnjom pobjedom nad Valenciennesom s 2:0. Chafni je u 24. minuti doveo domeće u vodstvo, da bi konačnih 2:0 postavio Oliech u 66. minuti.

Minimalne pobjedu od 1:0 ostvario je Evian na gostovanju kod Lorienta. Veliki preokret je napravio Sochaux koji je do  77. minute gubio od Bresta s 1:0, no do kraja su uspjeli preokrenuti rezultat i slaviti pobjedu od 2:1. Bordeaux je protiv Dijona do sudijskog vremena imao tri boda u džepu, no gosti su uspjeli stići do izjednačenja golom Gaurberta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.