Auxerre preokretom do boda

Ligue 1

Auxerre preokretom do boda

Jedan od derbija drugog kola fudbalskog prvenstva Francuske danas su na Abbé-Deschamps stadionu igrali Auxerre i Marseille.

Zavrilo je neriješeno, 2:2, a gledaoci su imali šta vidjeti, pa s pravom može reći kako je ova utakmica opravdala očekivanja.

Gosti iz luke na jugu Francuske su prvo došli u prednost i to već u trećoj minuti kada je pogodio Loic Remy. Olympique de Marseille je dvije minute prije odlaska na odmor poveo sa 2:0 golom Ayewa i tada se činilo kako su osigurali osvajanje tri boda.

Međutim, u nastavku je Auxerre uspio prekorenuti rezultat i doći do boda. Prvo je na 1:2 već u prvoj minuti nastavka smanjio Traore, a konačan rezultat devet minuta prije kraja utakmice postavio je Contout.

U drugom današnjem susretu, Evian je golom Khaiefa na svom terenu savladao Nicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.