Auxerreu bod kod Valenciennesa
Mreža Auxerreu miruje 180 minuta

Na rasporedu zaostale utakmice

Auxerreu bod kod Valenciennesa

M. Maksimović

Danas i sutra na rasporedu su zaostale utakmice 11. kola francuskog Le Championnata. Večeras su u mršavom remiju bodove podijelili Valenciennes i Auxerre (0:0). Treća utakmica zaostalog 11. kola francuskog Le Championnata okončana je večeras, dok će preostalih sedam biti na rasporedu sutra.  Podsjetimo, u petak su Lille i Toulouse savladali Saint Etienne i Sochaux.

Auxerre je ovog vikenda odigrao utakmicu bez golova na gostovanju kod Lorienta, a identičan scenarij ponovili su i večeras na gostovanju kod Valenciennesa. Svih 90 minuta proteklo je bez ijednog gola, ali i bez nekih stopostotnih prilika.

Valenciennesu, koji se sada popeo na šesto mjesto tabele, ovo je treći, a Auxerreu četvrti remi sezone. Auxerre je peti sa istim brojem bodova kao trećeplasirani Lille i četvrtoplasirani Marseille (28) i sigurno je kako će se do kraja sezone boriti za sami vrh francuskog Le Championnata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.