Auxerreu važna pobjeda u borbi za opstanak

Auxerreu važna pobjeda u borbi za opstanak

M. Šljivak

Fudbaleri Auxerra zabilježili su veoma važnu pobjedu u susretu 35. kola francuske Ligue 1 u gostima kod Dijona s 2:0, te su tako znatno popravili šanse za opstanak u društvu najboljih.

Domaći su bili nešto konkretniji tim u ovom susretu, sa više prilika za postizanje gola, no gosti su svoje prilike za razliku od Dijona iskoristili, te su zasluženo stigli do tri vrijedna boda.

Poveo je Auxerre u 30. minuti susreta. Roy Contuot je pogodio mrežu Dijona za prednost gostiju od 1:0, a tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nastavak utakmice donio je nešto bolju igru Dijona, no domaći fudbaleri terensku inicjativu nisu uspjeli iskoristit. Propustili su nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, a kazna za propuštene prilike stigla je u 86. minuti kada Ndinga postiže drugi gol za Auxerre, te postavlja konačan rezultat susreta od 2:0.

Ovom pobjedom Auxerre se izjednačio po broju bodova sa Dijonom i Brestom. Sva tri tima imaju po 34 boda, tri kola prije kraja prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.