AVB neće dugo čekati na novi posao: Seli u Francusku?

Preuzima Marseille?

AVB neće dugo čekati na novi posao: Seli u Francusku?

Midhat Šljivak

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Tottenhamom, portugalski stručnjak Andres Villas-Boas, neće dugo čekati na novi posao.

Prema navodima Eurosporta, Villas-Boas će preuzeti ekipu Marseilla, koja još od početka decembra nema trenera, nakon što je otpušten Elie Baup.

Marseille je kako stvari stoje vjerovatno nova destinacija portugalskog stručnjaka, koji je u ponedjeljak raskinuo ugovor sa Spursima, poslije godinu i po dana, a sve zbog loših rezultata u ovoj sezoni. 

Interesantno je to da je AVB tijekom ljeta bio povezivan s preuzimanjem Marseilleovog velikog rivala i aktuelnog prvaka Francuske PSG-a, no Portugalac je odbio ovaj posao, kojeg je na kraju dobio Laurent Blanc.

Ekipa Marseillea trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli francuske Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.