Avdić: Došli smo po pozitivan rezultat

Uoči derbija u Banja Luci

Avdić: Došli smo po pozitivan rezultat

Adnan Beganović

Derbi susret 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras će u Banja Luci odigrati domaći Borac i Sarajevo. Borac u ovaj duel ulazi kao favorit, no u redovima bordo momčadi vlada dobra atmosfera i očekuje se pozitivan rezultat.

Jedan od najiskusnijih igrača bordo momčadi, Alen Avdić, optimističan je pred vvečerašnji duel sa liderom premijerligaške karavane.

"Oslabljeni smo zbog poznatih dešavanja u klubu, no to nam ne smije i nije nikakav alibi. Koga nema bez njega se mora i može. Siguran sam da će svi igrači koji večeras dobiju priliku pružiti svoj maksimum, te da će ostaviti i posljednji atom snage na terenu", rekao je Avdić za SportSport.ba.

"Borac ima fantastičnu momčad i prednost domaćeg terena, no mislim da izabranicima Vlade Jagodića možemo dostojno parirati. Znali smo iznenaditi i kada smo bili u težim situacijama, tako da sam doista optimističan. Dobro smo radili ove sedmice i svi vjerujemo da se u Sarajevo možemo vratiti neporaženi", dodao je napadač bordo momčadi.

Eventualnom pobjedom u Banja Luci, bordo momčad uključila bi se u borbu za titulu, a toga je svjestan i Avdić.

"Nismo u Banja Luku došli sa bijelom zastavom, odnosno došli smo po pozitivan rezultat. Igrat ćemo za gol više, tražit ćemo svoju igru, a koliko će nam to Borac dopustiti, vidjet ćemo na kraju susreta. Pobjedom bi se uključili u borbu za titulu i učinit ćemo sve kako bismo obradovali naše navijače", zaključio je Avdić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.