Avdić i Handžić za slavlje na Policama

Sarajevo bolje od Leotara

Avdić i Handžić za slavlje na Policama

Sarajevo je golovima Alena Avdića i Kenana Handžića došlo do vrijedne pobjede protiv Leotara na Policama, sa kojom je bordo sastav na korak bliže evropskoj sceni.

Leotar je bolje, odnosno agresivnije, otvorio utakmicu protiv Sarajeva na svojim Policama. Domaći su fudbaleri u prvih desetak minuta vršili pritisak na polovini bordo tima, ali su gosti potom uspjeli uspostaviti terensku ravnotežu.

Ipak, Trebinjci su do pred kraj prvog poluvremena bili bolji protivnik na terenu, a Sarajevo je prvi šut ka golu domaćeg golmana Milenkvića uputilo u 40. minutu preko Damira Kojaševića.

Sarajevo je povelo tri minute prije kraja prvog poluvremena kada je katastrofalno slabo reagovao golman Leotara Milenkvić. Naime, Šaraba je vratio loptu za Milenkovića, ali ovaj nije najbolje reagovao pa je do lopte uspio stići Alen Avdić, kojem potom nije bilo teško pogoditi mrežu za vodstvo Sarajeva.

Leotar nije nikako uspijevao prenijeti težište igre na polovinu gostiju sa Koševa, a Sarajevo je šest minuta prije kraja susreta golom mladog Kenana Handžića ovjerilo pobjedu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.