Avdić: Igrali smo sa pola snage

FK Sarajevo se lako obračunao sa Modričom

Avdić: Igrali smo sa pola snage

Sarajevo je očekivano došlo do pobjede na svom terenu u susretu sa podmalđenom i desetkovanom ekipom Modriče.

Iako utakmica i nije bila pretjerano lijepa za oko, u bordo timu su zadovoljni, prije svega sa nova tri boda.

"Danas smo odigrali onoliko koliko nam je trebalo. Uz dužnu poštovanje protivniku, mogu reći da smo Modriču dobilii sa pola snage. Otvorili smo utakmicu veoma dobro i poveli sa mojim golom. Kasnije nismo htjeli da se po veoma teškom terenu previše trošimo. Bili smo puno bolji protivnik, a naši gosti nisu imali nikakve šanse", rekao je za SportSport.ba Alen Avdić.

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku da se ponovi susret sa Slobodom.

"Ne znam šta da vam kažem po tom pitanju. Vidi se da su išli mimo svih propisa. Moramo odigrati tu utakmicu i nadam se da ćemo ih sada uspjeti savladati", dodao je Avdić.

Sarajevo - Modriča 2:0


Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase“ na Koševu. Gledalaca: 4.000.

Strijelci: 1:0 - Avdić (13) 2:0 - Rizvanović (82-11m). Žuti karton: Anel Škoro (Sarajevo).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Dudo, An. Škoro,  Džakmić (od 88. Čomor), Ihtijarević (od 62. Pliska),  Hamzagić, Avdić, Muminović, Handžić (od. Čampara).  Trener: Mehmed Janjoš.
MODRIČA MAXIMA: Tripić, Kojić, Galešić, Đaković, Jolović, Savić, Komlenović (od. 86. Maksimović),  Pupčević, Tomić, Simić (od 71. Marinković), Bajramović (od 86. Radić). Trener: Marko Stojić.
Sudija: Dragan Skakić (Bosanska Gradiška).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije